Guide til å bli et bedre menneske

Del på Facebook
Velkommen skal du være til denne guiden, skrevet av Ironigardinens stuntreporter, Øyvind W. Simonsen. Da dette prosjektet startet var det ingen som visste hvorfor det startet eller om det hadde startet i det hele tatt, for ingen visste jo hva som var prosjektet i utgangspunktet når de ikke visste hva de ville lage eller hvorfor de ville lage det de ikke visste hva ville bli. Nå, ja, nok om det.

Det første man må gjøre i en guide som dette er å definere målet. Hele prosjektstrukturen må koordineres ut ifra verdiplakaten som tar sikte på å utfylle målene man har satt seg. I dette tilfellet er målet å bli et bedre menneske, og for å spesifisere målet i forhold til verdiplakaten må vi da beskrive et bedre menneske. Et bedre menneske må være et menneske som andre mennesker ser opp til eller ønsker at de var lik (eller var på ordentlig). Mennesket som vesen er egentlig ganske primitivt. Det hungrer etter makt, penger, nytelse i alle former og, kanskje det aller viktigste, oppmerksomhet. Disse bedre menneskene er altså det vi kjenner som artister, skuespillere eller andre vi kan lese om i litt finere sladderblader enn Se og Hør (forfatter anbefaler Topp, C!, VG, The Sun, m.m). Målet er altså å bli en kjendis.

Hva er det en kjendis har som ikke andre har? Haugevis av sedler, bilder av seg i avisene, menn og kvinner som sikler etter dem, fine biler og gjerne et godt utseende, naturlig eller unaturlig, det spiller ingen rolle. Har man en av disse tingene kan man raskt skaffe seg resten. Mye penger vil gi deg bilder i avisen, gjerne før du har fått deg nytt og bedre utseende, noe som vil påse at du alltid vil bli husket for hvordan du så ut før skjønnhetsoperasjonen din. Mye penger kan altså kjøpe deg mye, men du blir nok aldri å være blant kremen av bedre mennesker. En fin bil kan også få deg langt på vei, ikke bare fordi du kan kjøre en lang vei med den, men også fordi du kan selge den for penger. Du vil likevel ikke få så mye penger at du får bilde av deg i avisene, men du har nå nok penger til å kjøpe deg et utseende. Og det er godt utseende som er nøkkelen til alt (selv om nøkkelen til utseende er bilen, og nøkkelen til den fine bilen bør du nå ha i lomma, hvis du vil bli et bedre menneske).

Nå når du har utseende sørger du for å gjøre en del lumske ting. Kanskje stiller du opp halvnaken i noen blader, kanskje prøver du deg som artist eller kanskje prøver du deg som skuespiller. Ikke gjør alle på dette steget, for de to av disse tre veiene til å bli et bedre menneske du ikke bruker til å bli berømt skal du senere utnytte til det fulleste til å tjene penger på. Når du så har gått en av disse tre veiene en stund, sørger du for å gjøre noe som skaper oppmerksomhet i mediene. Bli sammen med en kjendis som har dårlig rykte, gjør et stunt på en direktesending, finn i alle fall på noe som er sjokkerende som sørger for at du kommer i avisene. I og med at du har et godt utseende vil tabloidene sørge for å lage mange oppslag om deg og det du gjorde i kommende uker, bare for å kunne få avbilde deg. Nå er du kommet så langt at du kan ”bekjenne” deg til Se og Hør, noe som fører til flere oppslag i tabloidene, og vips så er du et kjent fjes i avisene, altså en kjendis. Sørg for å gjøre mindre sjokkerende ting med jevne mellomrom så avisene ikke glemmer deg, og et år etter ditt første avisoppslag er du klar for å begynne å melke penger ut av ditt utseende og rykte. Lag plater, gjerne med kjente og kjære coverlåter, skriv en bok om livet ditt, bli skuespiller i en såpeserie eller en film, lag en karaokebuss som kjører landet rundt med deg som karaokevert, mulighetene er faktisk uendelig, men du vil uten tvil tjene masse penger på dette. Abrakadabra, du har blitt et bedre menneske.

Når det gjelder forfatningen av denne guiden har forfatteren lyst til å takke Aylar Lie for tips og råd. Dersom du ønsker flere tips, er det bare å kontakte forfatteren, som regner med å tjene haugevis av penger på denne guiden, og nøyer seg med å være et normalt menneske. Se også ”Guide for dem som vil ut av rampelyset”, merkelig nok en guide som har solgt mer enn ”Guide til å bli et bedre menneske”…

Del på Facebook